Courvoisier konyak, Napoleon kedvence

Courvoisier konyak - DION grande ital nagykereskedés - Ital rendelés

A Courvoisier ház legendás története 1809-ben kezdődött Párizsban, amikor Emmanuel Courvoisier és Louis Gallois borkereskedő céget alapítottak. A vállalat hamar hírnévre tett szert, olyannyira, hogy maga Napoleon Bonaparte is ellátogatott a raktáraikba. A cég által forgalmazott brandy annyira ízlett Napoleonnak, hogy elrendelte, hogy tüzérségi egységeinek katonái minden reggel kapjanak egy pohár konyakot a morál javítása érdekében. A waterloo-i vereség után, amikor Napoleont Szent Ilona-szigetére száműzték, egyetlen luxuscikként néhány hordó Courvoisier-konyakot vihetett magával.

1828-ban az alapítók fiai, Felix Courvoisier és Jules Gallois, a céget a Cognac-régióbeli Jarnac városába költöztették, hogy szigorúbb ellenőrzést gyakorolhassanak a konyak minősége felett. Itt, 1840-ben, egy kastélyt építettek, amely azóta is a cég központjaként szolgál. 1909-ben az angol Simon-család vásárolta meg a vállalatot, és első lépésként bevezették a híres Napoleon-sziluettet a cég logójaként. 1910-ben piacra dobták az első Napoleon-kategóriájú (minimum 6 éves érlelésű) konyakot, amely szintén legendássá vált a szaténfényű palackban. 1984-ben, azóta is egyetlen konyakgyártóként, a Courvoisier megkapta a Prestige de la France kitüntetést Jacques Chiractól, amely a legmagasabb minőségi díj Franciaországban.

A Courvoisier XO Imperial, melyet sokan a világ legjobb XO-konyakjának tartanak, egy rendkívül öreg blend, amelyet különleges, érett Grande Champagne, valamint válogatott Petite Champagne és Borderies párlatokból állítanak össze. Az intenzív aromák tökéletes egyensúlya több mint két évtizedes türelmes és gondos érlelés eredménye.

Dobd fel vele üzleted kínálatát.

Tovább a Courvoisier konyakokhoz

DION grande ital nagykereskedés legmagasabb minőségű és legkülönlegesebb italok széles választékát kínálja viszonteladó partnereink számára. Fedezd fel a legelismertebb magyar borokat és külföldi borokat, pezsgőket, valamint prémium kategóriás italokat, mint például a whisky, gin, rum, vodka, likőr, konyak, tequila és még sok más.
A DION grande ital nagykereskedés széles borválasztékkal büszkélkedhet, amely magában foglalja a legkülönlegesebb évjáratokat is. A prémium borok között megtalálhatóak a legismertebb borvidékek kitűnő tételei, melyek ideálisak a különleges alkalmakra, ajándék célokra vagy egyszerűen csak a gasztronómiai élmények fokozására.
Exkluzív pezsgőink a legismertebb pezsgőházak remekeiből állnak össze.
A DION grande ital nagykereskedés nem csupán kiváló választékkal, hanem kivételes szolgáltatással is várja a viszonteladó partnereiket. Gyors és megbízható szállítási folyamatunknak köszönhetően kényelmesen juthatsz hozzá a megrendelt italokhoz.
Az DION grande ital nagykereskedés folyamatosan bővíti kínálatát, hogy mindig megtaláld nálunk a legújabb és legkülönlegesebb ízeket. Kiváló minőségű termékeink és kifogástalan szolgáltatásaink mellett elkötelezettek vagyunk abban, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a rendelés folyamatával is.
Válassz minket, és lépj kapcsolatba velünk, hogy partnered lehessünk az italválasztékod kiépítésében és üzleted sikerében!